Chcete nabízet svým strávníkům ty nejkvalitnější pokrmy? Musíte vařit ve velkém, a proto se neobejdete s klasickými elektrospotřebiči, které se v domácnostech běžně využívají? Pokud byste ocenili něco kvalitnějšího, pak volba padne na gastro zařízení.
Těch je celá řada a dělí se na několik skupin:
– Pro tepelnou úpravu potravin
– Chladicí systémy
– Mycí linky
– Přípravné nástroje
– Nerezový nábytek
Sortiment je vskutku bohatý a nabízí nejrůznější produkty pro větší i menší gastronomické závody. Zatímco některá zařízení najdou uplatnění v menších restauracích a lokálních jídelnách či bufetech, pokročilejší elektrospotřebiče ulehčí práci ve školních jídelnách a dalších provozovnách, kde se dbá jak na kvalitu pokrmů, tak na jejich kvantitu.
Dbejte na správný výběr gastronomická zařízení
Pokud jste si mysleli, že v této oblasti příliš nezáleží na tom, co si vyberete, pak se velmi mýlíte. Každý provoz totiž potřebuje poněkud odlišná zařízení, a to jak v ohledu svého výkonu, tak velikosti nebo samotných funkcí. Ze samotných elektrospotřebičů je možné vybrat několik základních, bez kterých se v kuchyni zkrátka neobejdete:
– Chladnička
– Konvektomat
– Myčka nádobí
Veškeré prvky tohoto typu by mělo být v úpravě nerezový kov, který je ze všech kovových materiálů nejvhodnější pro použití v potravinářském průmyslu a gastronomii. Výběr materiálu může být někdy velký problém, a proto je lepší nechat si poradit specialisty. Ti vám pomohou nejenom s výběrem, ale také s možnostmi seřízení jednotlivých spotřebičů a dalších vlastností, které ovlivní přímo to, jak budete s daným vybavením spokojeni.
Pakliže chcete, aby vámi vybrané spotřebiče fungovaly na sto procent a vy s nimi měli co nejméně starostí, dbejte na radu specialistů, kteří mají v oblasti gastronomických spotřebičů bohaté zkušenosti.