Restaurace, v níž pracujete, se stala vyhlášenou i díky Vašemu umění vařit! Nyní máte šanci vládnout v profesionální kuchyni, o které můžete tvrdit, že je Vaše. Post šéfkuchař Vám náleží právem!
Ale na druhou stranu Vám nastanou další povinnosti, které z této funkce vyplývají. Jste si toho vědom? Ano, budete svým pánem. Ale dokážete prosadit u majitele finanční výdaje za obnovu přístrojů a celkového zařízení kuchyně?
· Vy sám nejlépe víte, co současné zařízení kuchyně pamatuje.
· Vy sám moc dobře víte, jak jste se mnohdy motali mezi sebou, protože umístění přístrojů bylo nešťastné.
· Vy sám moc dobře víte, co Vaše profesionální kuchyně potřebuje ze všeho nejvíce.
Dokážete přesvědčit majitele restaurace o tom, že profesionální zařízení kuchyně, jako je konvektomat, potřebuje výměnu? Připravte se na to, že majiteli se do výdajů nebude chtít jít. On po Vás chce, abyste tvořil menu a kvalitně vařil. On nepočítá s tím, že budete hned chtít nové vybavení. Na tento krok potřebujete fakta a argumenty, které majitele restaurace přesvědčí o skvělé investici!
Zopakujte si, proč je kvalitní konvektomat zárukou kvalitně odvedené práce kuchařů.
· Dokáže kombinovat suché a vlhké teplo.
· Peče, smaží, griluje.
· Vaří v páře, blanšíruje.
· Takovým způsobem vaření se uchovávají vitamíny a cenné látky v každém jídle.
· Jídlo je šťavnaté a zachovává si svou specifickou chuť, čímž restaurace i nadále zůstane vyhlášenou.
· Příprava několika jídel najednou, aniž by se chutě směšovaly.
· Příprava jídla se obejde bez zbytečných tuků, a to každý host ocení.
· Jeden konvektomat nahradí několik spotřebičů, čímž uspoříte místo v kuchyni.
· Nebudete muset nabírat novou pracovní sílu, což je pro majitele úspora finančních prostředků.
· A pro kuchaře úspora času při čištění.
Myslíte si, že toto všechno by majitele nepřesvědčilo o tom, že investovat do kvalitního konvektomatu se vyplatí? Jedná se přece o samé klady.
Takže mějte na své straně hodně štěstí při vyjednávání se šéfem! Ať se Vám zadaří prosadit svůj úmysl.